Salut Sonart.

Nele Vereecken

  • podium performance
  • 29 April
  • 11:00 -
  • Sint-Pieters-Woluwe
  • Sonart
De Sonartstudio’s, gebouwd in 1937, gaan verdwijnen. Deze wereldvermaarde studio’ s speelden vanaf begin jaren 60, tot de bouw van het huidige omroepgebouw aan de Reyerslaan in 1974, een belangrijke rol in de geschiedenis van de openbare omroep. Op het moment dat de Flagey studio's te klein werden voor de steeds groter en moderner wordende producties boden deze wereldvermaarde studio's in Sint-Pieters Woluwe de ruimte voor toneelcaptaties, legendarische jazzoptredens en tal van spectaculaire shows. Vanaf 1994 kregen de leerlingen van de audiovisuele afdelingen van het RITS (nu RITCS) er (praktijk)lessen. De oorspronkelijke studio's zijn nu nog zichtbaar, maar zullen over een paar jaar door het GO! Gemeenschapsonderwijs gerenoveerd worden tot school met een internaat voor foorreizigers en schipperskinderen. Alvorens de grootste en mooiste studio van Sonart wordt omgebouwd tot een slaapzaal, organiseren we een laatste terugblik op het rijke verleden van dit monument. Een waardig afscheid voor een groot gebouw. Bloemen noch kransen! Versnaperingen zorgen voor troost. Iedereen is welkom.

Ticket

Nederlands gesproken
De bar van Sonart is open na de voorstelling

Sonart Studio's
Sint-Huibrechtsstraat 12-14,
1150 Sint-Pieters-Woluwe

Metro 1 Montgomery
Tram 7, 25, 39, 44, 81 Montgomery
Bus 22, 27, 28, 61, 80, 178 Montgomery


Regie: Nele Vereecken
Spel: Evelien Van de Maele
Muziek: Frederik De Clercq
Licht: Godfried Verschaffel

Productie: Gemeente Sint-Pieters-Woluwe

Met medewerking voor en achter de schermen:
Chris April, Wim Bergers, Lieven Bertels, Jan Bulckaen, Ilse Cox, Steven De Beul, Arnaud De Muynck, Inge Geens, Wouter Hessels, Toon Loenders, Tia Merecy, Freddy Meeus, Danielle Michaux, Vincent Rouffaer, Jeanine Schevernels, Paula Semer, Paul Stabel, Ben Tesseur, Bernadette Timmermans, Alice Toen, Bruno Tuyteleir, Suz Van Boeckel, Ciska Vandendriessche, Laura Vandewynckel, Hugo Van de Steen, Roland Vroman, Staf Van Tittelboom, Marnik Willems.

Architectenbureau atelier MA+P, Omroepmuseum, Productiebureau S.O.I.L., Scouts Mooibos-Lievens, Tehuis Etterbeek, Brede School Sint-Pieters-Woluwe.

Met de steun van Demos (ENTER Festival), Erfgoed Brussel, Gemeenschapscentrum Kontakt, RITCS, VRT, W-o-l-k-e.