Denkbeeldige wijken n° 3 : Vogelzangwijk

BBOT-BNA

  • parcours
  • 28 April
  • 11:00 - 17:00
  • Sint-Pieters-Woluwe
  • Vogelzang
We willen de buurt laten horen door middel van haar landschappen, de stemmen van haar inwoners en haar pendelaars, haar voorbijgangers, het zingen van haar vogels ... Een onzichtbare polyfonie met een bonte melodie. Hiervoor nemen we geluiden en getuigenissen, liedjes en verhalen op. In het kader van het ENTER-festival laten we deze verhalen horen in de grote vogelkooi. Daarnaast verzamelen we ook woorden en liedjes. Iedereen welkom!

Gratis
Geluidsinstallatie + vrije wandeling

Vogelzanglaan 2
1150 Sint-Pieters-Woluwe

Bus 36 Vogelzang


Bruxelles Nous Appartient - Brussel Behoort Ons Toe (BNA-BBOT) is een organisatie die sinds 2000 sociaal artistieke geluidsprojecten ontwikkelt met stadsbewoners en geluidskunstenaars in Brussel en daarbuiten. Ze bevragen de verschillende identiteiten van de stad en geven een stem aan haar bewoners, als motor voor sociale en culturele verandering.

Denkbeeldige wijken is een langetermijnproject dat werd opgestart in 2014. Bewoners van een bepaalde Brusselse wijk werken samen met professionele en amateurkunstenaars aan een geluidscreatie in situ, vertrekkende van de ervaringen en verbeeldingskracht van de deelnemers.