Salut Sonart.

Nele Vereecken

  • podium performance
  • 29 April
  • 11:00 -
  • Sint-Pieters-Woluwe
  • Sonart
De Sonartstudio’s, gebouwd in 1937, gaan verdwijnen. Deze wereldvermaarde studio’s speelden vanaf begin jaren 60, tot de bouw van het huidige omroep-gebouw aan de Reyerslaan in 1974, een belangrijke rol in de geschiedenis van de openbare omroep. Op het moment dat de Flagey studio's te klein werden voor de steeds groter en moderner wordende producties boden deze studio's in Sint-Pieters-Woluwe de ruimte voor toneelcaptaties, legendarische jazzoptredens en tal van spectaculaire shows. Na de verhuis kregen de leerlingen van de audiovisuele afdelingen van het RITS (nu RITCS) er (praktijk)lessen. Het gebouw is eigendom van het GO! van de Vlaamse Gemeenschap, en zal binnenkort gerenoveerd worden tot school met een internaat voor foorreizigers en schipperskinderen. Het kunstenaarscollectief W-o-l-k-e heeft het gebouw nu in gebruik. Voordat de studio’s voorgoed verdwijnen, is er Salut Sonart. Een voorstelling tussen einde en begin: over de houvast aan vroeger over de dynamiek van herinneringen over het verschil tussen heimwee en nostalgie over fundamenten voor de toekomst of over wachten op de toekomst. Een voorstelling voor jong en oud. Omdat monumenten er zijn omdat wij met z'n allen hebben afgesproken dat sommige gebouwen de moeite waard zijn om te bewaren. Andere gebouwen zijn dat niet. En dat is prima. Soms blijven die andere gebouwen wel de moeite waard in de hoofden van mensen. Mensen die de weg er nog goed kennen.

Ticket

Nederlands gesproken
De bar van Sonart is open na de voorstelling

Sonart Studio's
Sint-Huibrechtsstraat 12-14,
1150 Sint-Pieters-Woluwe

De locatie is rolstoeltoegankelijk maar er is geen toegankelijk sanitair

Er is geen verwarming in de ruimte en de zon heeft weinig vat op de goed geïsoleerde studio.
Wij raden dan ook aan om warme kledij aan te doen.
De voorstelling duurt een uur en wij voorzien ook een overlevingspakket!

Metro 1 Montgomery
Tram 7, 25, 39, 44, 81 Montgomery
Bus 22, 27, 28, 61, 80, 178 Montgomery


Regie: Nele Vereecken
Spel: Evelien Van de Maele
Muziek: Frederik De Clercq
Licht: Godfried Verschaffel

Productie: Gemeente Sint-Pieters-Woluwe

Met medewerking voor en achter de schermen:
Chris April, Wim Bergers, Lieven Bertels, Jan Bulckaen, Ilse Cox, Steven De Beul, Arnaud De Muynck, Inge Geens, Wouter Hessels, Toon Loenders, Tia Merecy, Freddy Meeus, Danielle Michaux, Marc Peire, Vincent Rouffaer, Jeanine Schevernels, Paula Semer, Paul Stabel, Ben Tesseur, Bernadette Timmermans, Bruno Tuyteleir, Suz Van Boeckel, Laura Vandewynckel, Hugo Van de Steen, Roland Vroman, Staf Van Tittelboom, Marnik Willems.

Architectenbureau atelier MA+P, Omroepmuseum, Productiebureau S.O.I.L., Scouts Mooibos-Lievens, Tehuis Etterbeek, Brede School Sint-Pieters-Woluwe.

Met de steun van Demos (ENTER Festival), Erfgoed Brussel, Gemeenschapscentrum Kontakt, RITCS, VRT, W-o-l-k-e.