Wie is er bang voor Fatima Sultan?

Doek & Wilde Vlechten

  • performance parcours performatieve installatie
  • 28 April
  • 11:00 - 13:30
  • Laken
  • L'échappée
Een geborduurd ontmoetingsspel. Een cirkel van vrouwen rond een spel. Sommigen zijn geboren in Afghanistan, andere hier. Jij bent één van hen. Een gelegenheid om elkaar in een intieme omgeving te ontmoeten en ongecensureerd vragen te stellen.

ticket
alleen voor vrouwen (16+) - gratis babysitdienst
in het Nederlands

Locatie: L'Echappée Drootbeekstraat 30
Ook in Sint-Pieters-Woluwe


Het spel Wie is er bang van Fatima Sultan? is het resultaat van een participatief traject met vormgeefster Sara Dykmans en een groep Afghaanse vrouwen. Ze komen samen vanuit een gedeelde liefde voor textiele ambachten. Tijdens de handwerksessies worden vaak openhartige gesprekken gevoerd over thema’s zoals vrouw-zijn, identiteit, cultuur, emancipatie en relaties. Sara wilde deze handwerksessies ‘theatraliseren’ en ging op zoek naar een vorm waarin de verhalen van deze vrouwen en hun textiele vaardigheden met een publiek kunnen gedeeld worden tijdens een niet-vrijblijvende ontmoeting.

With Seema Afreen, Zarmina Assad, Jamilla Ahmadzai, Sara Dykmans, Natalie Gielen, Kamela Gulan Destager, Samina Hamdard, Ramsia Hasan, Suzzan Hotak, Rita Nazari, Masouda Mohammad Anwar, Nadia Mohmand, Saleha Mohmand, Spazhmey Ubaid, Amber Taeymans, Lies Van Assche, e.a Image Sofie Jaspers